1ος Αγώνας ΠΠ Trial 2018 - Πεντέλη

Πάρτι ισορροπίας !!

Σε μια ιδιαίτερα όμορφη ατμόσφαιρα εξελίχθηκε ο 1ος αγώνας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Trial στο γνωστό και ιστορικό «λημέρι» του, στην νότια πλευρά του Πεντελικού, την Κυριακή 20 Μαΐου.

Με τον αγώνα εσκεμμένα «στημένο» σε μικρή έκταση, ο συναγωνισμός και το θέαμα συγκεντρώθηκε μπροστα στα μάτια των αρκετών θεατών που χάρηκαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των (λίγων, είναι αλήθεια…) αθλητών οι οποίοι, κατά περιπτώσεις, «υπερέβαλαν  εαυτόν». Μαζί με την δυναμική μουσική, τα σχόλια του εκφωνητή και την συμμετοχή των θεατών, σύντομα ο αγώνας απέκτησε ατμόσφαιρα μικρής γιορτής.

Κορυφαίος όλων ο πολυπρωταθλητής και του Trial πλέον, Λευτέρης Καρέτσος (ΕΔΟ, Beta) ο οποίος έδειξε από το πρώτο πέρασμα στην 1η ειδική ότι παρά το ανυπέρβλητο μήκος της αθλητικής του καριέρας, είχε το κουράγιο να κάνει ενταντική προπόνηση όλον τον χειμώνα ώστε να είναι έτοιμος να κυριαρχήσει και το 2018, φυσικά στην κατηγορία Α. Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο πλέον καταξιωμένος αθλητής του Trial την τελευταία 20ετία, ο Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, Beta) εμφανίστηκε ανέτοιμος σχετικά, δείχοντας όμως ότι έχει το υπόβαθρο για να πρωταγωνιστήσει. Αποτέλεσμ: Άνετη νίκη του Καρέτου, ο οποίος δεν έχασε κανέναν από τους 4 γύρους του αγώνα (με τον Πίππο να πρωτοστατείι μόνο στην 4η από τις 4 ειδικές διαδρομές κάθε γύρου). Σε σχετική απόσταση, ο πάντα διαβασμένος και προσεκτικός Ισίδωρος Τσικής (ΜΟΤΟΛΕΒ, Beta) «άρπαξε» το βάθρο από τον νεαρό Γιάννη Παγώνη που προοδεύει σταθερά, με τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Β, τον Γιώργο Τρικαλίτη (ΑΜΛΕΧ, Montesa - ανέβηκε στην A) να αποτελεί μόνιμη απειλή για τους Τσική και Παγώνη.

Στην κατηγορία Β, ο μόνιμος πρωταγωνιστής και δευτεραθλητής του 2017, ο Γιώργος Διαμαντίδης (ΑΛΑΜΜ, Gas Gas) ξεκίνησε την χρονιά όπως τελείωσε την περσινή, με νίκη. Μετά από 2 τίτλους στην κατηγορί Νέων, ο Αναστάσης Αναστασιάδης (ΑΡΗΣ, Beta) προχώρησε σε κανονική κατηγορία, στην Β και τα πήγε πάρα πολύ καλά ανεβαίνοντας δεύτερος στο βάθρο επικρατώντας του τοπικού Νίκου Μιάρη (ΜΟΛΠ, Beta) ο οποίος με τη σειρά του έδειξε ότι δούλεψε αρκετά τον χειμώνα. Ιδιαίτερα πεισματάρης ο Κώστας Στάρφας (ΜΟΛΠ, Sherco) φαίνεται οτι διανύει τα τελευταία στάδια προσαρμογής και σύντομα θα πρωταγωνιστεί!

Πέραν των αρκετών θεατών που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αγώνα Trial για πρώτη φορά (η περιοχή του αγώνα είναι ακριβώς δίπλα σε δρόμο Κυριακάτικης βόλτας) αρκετοί βετεράνοι και μη του χώρου της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας έδωσαν το παρόν. Οπωσδήποτε το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι λίγες συμμετοχές (διαρκής θέμα στο ελληνικό Trial την τελευταία εικοσαετία) και οι τρόποι προσέλκυσης νέου αίματος. Ολοι συμφώνησαν ότι η ατμόσφαιρα και η γιορταστική μορφή του συγκεκριμένου αγώνα είναι βήμα στην σωστή κατεύθυνση.

Για άλλη μια φορά ο ΑΡΗΣ είχε «ζωντανά» τα αποτελέσματα, την ώρα του αγώνα στο chronotech.gr (φυσικά παραμένουν εκεί).

Ευχαριστούμε θερμά την Ελενα Μπολοβίνου για το φωτογραφικό υλικό και τον Νίκο Τζαβάρα για την βιντεοσκόπηση (το βίντεο του αγώνα ετοιμάζεται, μείνετε συντονισμένοι).

Επόμενος αγώνας απ την ΛΕΜΜεγάρων στις 10 Ιουνίου, σε τεχνητά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων.