Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021 την 1η Αυγούστου στην Μεγαλόπολη!

Το αθλητικό σωματείο «ΑΡΗΣ Πεντέλης» έχει την χαρά να ανακοινώσει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) του 2021, στις 30/7-1 Αυγούστου 2021,στην καταξιωμένη πίστα της Μεγαλόπολης!
Ο «ΑΡΗΣ Πεντέλης», μετά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση Παγκόσμιων αγώνων Motocross τα 2010-11, συνεχίζει με το ιδιαίτερα αναπτυξιακό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior Motocross. Η AΛΜΑ Μεγαλόπολης είναι διοργανωτικός συνοδοιπόρος, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει έμπρακτα αγκαλιάσει το εγχείρημα.

Τι είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross μετέχουν αθλητές/τριες μοτοσυκλέτας σε 3 ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) και την αναπτυξιακή πορεία του θεσμού αποδεικνύει το γεγονός ότι οι 120+ αθλητές από 20+ χώρες τα 2017 & 18, εκτινάχτηκαν στα 234! παιδιά, εφήβους και έφηβες, από 32 χώρες το 2019.
To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ, διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερη αίγλη αφού, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών Ομάδων τους!

Είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές, αθλήτριες και κράτη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross ξεκινά με την τελετή έναρξης (30 Ιουλίου), συνεχίζεται με την ημέρα των δοκιμών - προκριματικών (31 Ιουλίου) και ολοκλήρωνεται με την ημέρα των αγώνων και απονομών (1 Αυγούστου)