Ιστορικό

3_afissa_2c.jpg

Το αθλητικό σωματείο «ΑΡΗΣ» ιδρύθηκε, στην Πεντέλη της Αττικής, το 2001, από μια παρέα μοτοσυκλετιστών αλλά και άλλων ατόμων με αντίστοιχα ενδιαφέροντα με σκοπό την δρομολόγηση της ανάπτυξη του μοτοαθλητισμού μέσω του καθιερωμένου και κανονικού δρόμου για όλα τα αθλήματα στην Ελλάδα.

Πέραν της έντονης ανησυχίας αλλά και της μεγάλης εμπλοκής των μελών μας, μέχρι τότε, στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα, αφορμή για την ίδρυση του «ΑΡΗ» έδωσε ο νέος, τότε αθλητικός νόμος, ο 2725/1999 ο οποίος με το άρθρο 134 (παράγραφος 8) αναγνώρισε για πρώτη φορά τον μηχανοκίνητο  (μηχανικό) αθλητισμό γενικότερα.

afisa1.jpgΜετά από ένα διάστημα διερευνήσεων στα νέα δεδομένα, το 2003, ο «ΑΡΗΣ» έγινε μέλος της  Αθλητικής ΜΟΤΟΕ, αφού η ΜΟΤΟΕ εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί τον έλληνα μοτοσυκλετιστή εντός και εκτός Ελλάδας. Πολύ σύντομα ο πρόεδρος του «ΑΡΗ» Σ. Χριστοδούλου έγινε μέλος του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ (γεν.γραμματέας για 8, κρίσιμα, έτη - βλ.κρατική αναγώριση της ομοσπονδίας στην οποία ο ΑΡΗΣ συνέβαλλε καθοριστικά).

Οι αθλητές μας είχαν και έχουν ενεργή παρουσία από τον πρώτο κιόλας αγώνα της ΑΜΟΤΟΕ (2006) ενώ σύντομα κατέκτησαν και πολλές πρωταθληματικές διακρίσεις κυρίως στο Motocross. Το 2008 (Νοέμβριος) ο «ΑΡΗΣ» έκανε την πρώτη του, πανελλήνιας εμβέλειας, πρωταθληματική διοργάνωση (Scramble), το 2009 προχώρησε και στο Enduro ενώ το 2010 πρωτοστάτησε στην επανακαθιέρωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Motocross με διοργανώσεις σε Χαλκίδα και Μεγαλόπολη. Την ίδια χρονιά έκανε μια κίνηση που τάραξε ευχάριστα τα «μοτοαθλητικά» νερά διοργανώνοντας, με πολύ μεγάλη επιτυχία, τον 5ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ΜΧ3 στην πίστα (την οποία έχει σχεδιάσει και μελετήσει ο υπογράφων) της Μεγαλόπολης.

Την ίδια χρονιά διοργανώσαμε και φιλικό αγώνα Trial στα «πάτρια» Πεντελικά εδάφη ενώ το 2011 η δεύτερη παγκόσμια διοργάνωση (Motocross) χαρακτηρίστηκε από την κορυφαία εμφάνιση του πρωταθλητή και αθλητή του σωματείου μας Στ. Γαλατιανού, μια απόδειξη ότι ο «ΑΡΗΣ» ξέρει να δρομολογεί σφαιρικά την επίτευξη των στόχων του.

 Το 2012, ο «ΑΡΗΣ» συνεχίζοντας όλα τα παραπάνω, προχωρά ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του μοτοαθλητισμού στις νεανικές και παιδικές ηλικίες με μια εκδήλωση-σταθμό στα ελληνικά χρονικά όπου η κωφάλαλη (!!) κορυφαία αμερικανίδα αθλήτρια Ashely Fiolek δίδαξε μοτοαθλητισμό σε δεκάδες ελληνόπουλα σε χώρο μέσα στα όρια της πρωτεύουσας (!) χώρο τον οποίο ο «ΑΡΗΣ» προωθεί ως μόνιμο χώρο προπόνησης και προετοιμασίας.

Στις διακρίσεις των αθλητών του "ΑΡΗ" προστίθεται και ένας πανελλήνιος τίτλος ταχύτητας. 

minigp_logo_2b.jpgΓια το 2013, ο «ΑΡΗΣ» προχωρά στο κέντρισμα του ενδιαφέροντος των νεανικών ηλικιών στον μοτοαθλητισμό στην άσφαλτο με την προκήρυξη και θέσπιση του “MiniGP Cup” ενός πρωτοποριακού θεσμού με καθαρόαιμες “mini” αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και αθλητές ηλικίας 10-16 ετών,  σε καθαρά αγωνιστικούς χώρους (πίστες) προσδοκώντας στην ανάδειξη ταλέντων που σίγουρα υπάρχουν και αναζητούν αθλητική διέξοδο. (βλ. κ www.minigp.gr). Το 2013 έκλεισε για τον "ΑΡΗΣ ΑΣ" με μια εντυπωσιακή επίδειξη ΒΜΧ στο κέντρο της Πεντέλης

Το 2014 ο ΑΡΗΣ, μετά από συστηματική δουλειά ξαναέφερε το Enduro μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής με άψογη πανελλήνια διοργάνωση στην Νότια πλευρά της Πεντέλης (ρεκόρ συμμετοχών), ενώ το 2017 ξαναέφερε και το Trial εντός του λεκανοπεδίου, για να το πάει ακόμα και στην γραφική Σίφνο ένα χρόνο αργότερα. gp_1e_aris.jpg

Φυσικά οι αθλητές του συνεχίζουν και κατακτούν νίκες και τίτλους σε όλους του χώρους. Ο ΑΡΗΣ Πεντέλης, εκτός από πολυπρωταθλητής στο Motocross έγινε και πρωταθλητής σωματείων στο Trial.

Το 2019 διοργάνωσε τον επετειακό πρωταθληματικό αγώνα ταχύτητας στην Τρίπολη ο οποίος σημάδεψε τα 30 χρόνια ιστορίας της θρυλικής αεροδρομιοπίστας ενώ την ίδια χρονιά ο ΑΡΗΣ κίνησε όλα τα απαραίτητα νήματα για να φέρει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior Motocross στην Ελλάδα, στην Μεγαλόπολη, το οποίο συνδιοργάνωσε μαζί με την ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης (www.juniormx2020.gr & www.juniormx2021.eu) το 2021 (αναβολή λόγω πανδημίας το 2020). Παράλληλα, ο σύλλογός μας έγινε και πολυπρωταθλητής και στην ταχύτητα,

Το ΔΣ του ΑΡΗΣ Πεντέλης ΑΣ